Tips

31/10/2015

tip

 

-Let op met kachels die voor zgn “budged” of “dump” prijzen worden aangeboden. Dit zijn meestal kachels die uit China komen. In China geproduceerde merken staan erom bekend dat ze het goedkoopste materiaal gebruiken om de kachel voor een, uiteraard, zo laag mogelijke prijs te kunnen bieden. Met alle problemen van dien! Meestal is de service en advies dan ook ver te zoeken, garantie claimen is al helemaal een probleem.

 

-Een kachel koop je niet “zomaar” even. Daar gaat een gedegen advies aan vooraf.
Uiteraard kan Limtrans Pelletwarmte u voorzien van de juiste informatie. Wij komen altijd eerst ter plaatse om de situatie bij u te bekijken.

-Pelletkachels maken geen storend lawaai, maar het geluid dat een pelletkachel produceert, is sterk afhankelijk van het gekozen merk en het gekozen vermogen van de kachel.  Men hoort alleen de luchtverplaatsing.

-Er wordt ook vaak bij advertenties, een hogere kilowatt waarde aangegeven dan dat de kachel daadwerkelijk afgeeft. Men zet dan het kachelvermogen dat in de kachel zit op als afgegeven waarde, terwijl het werkelijk afgegeven vermogen een stuk lager is ! (meestal zo’n 2 kW lager)

-Gebruik geen pellets die niet het  DIN+ keurmerk hebben, Deze bevatten namelijk vaak veel schors of ander afval (zelfs verfresten kunnen voorkomen!!).  Dit geeft meer aanslag in de kachel waardoor de levensduur zeer drastisch vermindert.

 

-Gebruik nooit pellets die groter zijn dan 6mm. Er zijn pellets van 8mm en 10mm, maar die kunnen alleen gebruikt worden voor de grote CV kachels die een ander toevoer systeem gebruiken dan kleinere los staande kachels.

 

-Laat u goed informeren mbt de te gebruiken rookgasafvoer. In principe heeft een pellekachel geen echte schoorsteen nodig maar volstaat een 80mm afvoer. Wij kunnen u hierin zeer goed adviseren en hebben ook de benodigde materialen.